Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Хиляди посрещнаха Джулая край Каварна и Шабла

С много рок и настроение премина нощта и Джулай морнинг край Шабла и Каварна, където по традиция много хора посрещнаха утрото на 1 юли.

В с. Камен бряг, в местността „Огънчето“, тази година, по думите на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, се събраха много повече хора, отколкото миналата година. Тогава заради пандемията празникът бе по-скромен. Сега е имало рок фенове от различни краища на страната – според Цонев над 1000 човека. „Дойдоха много хора от София, имаше и туристи с кемпери, които сигурно ще останат за уикенда“, сподели той.

Въпреки че Община Каварна не бе официален организатор на събитието, е осигурила две химически тоалетни.

Паметната песен “Джулай морнинг” на “Юрая Хийп” е изпълнена при първите слънчеви лъчи от русенската група The Rock. Групите „Хедмастер“ и „Рок файър“ също се погрижиха за доброто настроение на присъстващите. Цонев допълни, че всичко е преминало съвсем спокойно и без инциденти.

Централният плаж на къмпинг “Добруджа” в Шабла също бе огласен от легендарната песен, в изпълнение на групата  “Фара Бенд” от Шабла. В музикалната програма се включиха още DO LOCKDOWN BAND, Dj rado и Dj Toni.

Кметът на Шабла Мариян Жечев каза за Про Нюз Добрич, че на събитието са се стекли стотици хора, от различни градове, а местата за настаняване край Шабла са били пълни.

c