Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

До 10 дни ще се реши проблемът с помпените станции край Каварна, заради който вехнат зеленчуци

До 10 дни проблемът с авариралите помпени станции „Велково 82“ и „Селце 81“ в района на Каварна да бъде решен – това е обещал изпълнителният директор на "Напоителни системи" ЕАД Димо Чопков, който вчера посети мястото. Както вече Про Нюз Добрич съобщи, седми ден производителите на зеленчуци не могат да ползват вода за поливане на насажденията от двете станции, собственост на дружеството, заради изгорели части. Затова Асоциация „Български пипер“ изпрати писмо до министъра на земеделието и директора на „Напоителни системи“ с апел водата да бъде пусната, тъй като разсадите вехнат.

Вехнат зеленчукови полета край Каварна, спряна е водата от 2 помпени станции на „Напоителни системи“

„Срещнахме се с Димо Чопков, изглеждаше отговорен. Трябва да кажа, че реагираха  доста бързо – ден след като изпратихме писмото. Дойдоха с аварийна група на станциите и се оказа, че има изгорели части. Обещаха, че до 10 дни проблемът ще бъде решен“, каза Ники Николов, който отглежда 60 декара пипер в района.

Все пак 10 дни не са малко и производителят смята, че той и колегите му ще имат загуби. За тях обаче било важно, че отговорните за проблема са се ангажирали да го решат.

Засегнати са около 900 дка, засадени със зеленчуци. Членовете на Асоциацията имат подписани договори за услугата „доставка на вода“ с „Напоителни системи“.

c