Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Станина от Добрич заминава за Турция, за 5 дни събраха парите за трансплантацията

Тази вечер беше обявен край на кампанията за набиране на средства за бъбречна трансплантация на 28-годишната Станина Димова от Добрич.

Младата жена написа:

„Здравейте, хора с големи сърца! Само 5 дни след моя призив за помощ сумата, необходима за лечението ми в Турция, беше събрана. Вие направихте моето чудо възможно. Не мога да Ви опиша колко съм щастлива Лекарите от турската клиника са готови да ме приемат още в понеделник, 5 юли.

Благодарение на Вас, изпълнена с надежда, в неделя пътувам към Истанбул.

Бъдете здрави и благословени!“

Припомняме, че Станина спешно се нуждае от помощ, за да живее. Бъбречна трансплантация е последният й шанс за оцелее. Предстои да се направят изследвания, които да покажат дали по-малкият й брат или баща й могат да станат нейни донори. Но семейството й не разполага със сумата, която ще е нужна за донорската операция.

Млада жена от Добрич се бори за живота си, спешно трябва трансплантация

 „През 2016 г. бях диагностицирана с хронична бъбречна недостатъчност, което напълно промени живота ми. Въпреки усилията, които положиха лекарите в България, болестта прогресира и се нуждая от спешна бъбречна трансплантация“, споделя Станина.

В турска клиника са готови да й помогнат и да й дадат втори шанс за живот. За съжаление цената на операцията е непосилно висока за нея и семейството й.

Предстои да се проведат изследвания на брат й и баща й, за да се прецени дали са съвместими като донори. .

Припомняме, че в събота стартира кампания за набиране на средства за бъбречна трансплантация на младата жена. Само за 48 часа бяха събрани почти 28 000 лева.

c