Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Проект ще популяризира ветроходството на Северното Черноморие

В Зеления образователен център на Шабла ще бъде представен проектът “Възстановяване и развитие на морското дело, природното и морското културно наследство чрез популяризиране и разпространение на знания и умения по ветроходство и опазване на околната среда на територията на община Шабла и рибарската общност“. Събитието е на 10 юли от 17.00 часа, а поканата е от бенефициента по проекта Сдружение „Морски клуб Шабла“.

Проектът е на стойност 50 000 лева и се финансира по Програмата за морско дело и рибарство, чрез Местна инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик“.

Проектът е свързан с историята, успехите и традициите на морското дело и ветроходството в Шабла и потенциала за развитие на спорта чрез устойчиво използване на местните ресурси. Специално внимание ще се обърне на младото поколение по отношение на проблемите, свързани със замърсяването на акваторията на Черно море.

Лектори на събитието ще бъдат Председателят на УС на Сдружението Валентин Иванов и членовете му  Димитър Нанев и Димитър Люцканов.

По проекта се предвижда:

·         организиране на обучителни семинари по ветроходство за начинаещи;

·         обучение на инструктори по ветроходство, целящи достигане на ниво, където новообучените инструктори ще водят начални занимания по ветроходство и подготовка на състезатели за участие във ветроходни регати по северното Черноморие;

·         организиране на срещи на тема ветроходство с МК Балчик с оглед на бъдещо сътрудничество, обмяна на опит по отношение на специфичните особености на ветроходния спорт и организиране на съвместни състезания.

c