Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Лауреатите от конкурса „Между словото и багрите“ бяха наградени от Областния управител на Добрич

Изложба с рисунките на децата, участвали в Областния конкурс по повод 125 г. от рождението на художника публицист Петър Дачев, е подредена в Дом-паметник „Йордан Йовков“ и Областна администрация Добрич

Областният управител Васил Карапанчев връчи награди на отличените в приключилия Областен ученически конкурс „Между словото и багрите“. Конкурсът бе за рисунка, организиран от Литературен музей „Йордан Йовков“ под патронажа на областния управител. Поводът бе 125-ата годишнина от рождението на бележития добруджански художник публицист Петър Дачев.

Право на участие в надпреварата имаха деца от 1 до 12 клас, като те трябваше да представят рисунка с техника по избор по откъс от очерка на П. Дачев „Балчик“. Участниците бяха разделени в три възрастови групи, като компетентно жури излъчи най-добрите творби.

Грамоти и предметни награди и пожелание за слънчево лятно настроение получиха победителите от В. Карапанчев на церемония, провела се в Дом-паметник „Йордан Йовков“. Рисунките на малки и големи художници, пресъздаващи откъс от очерка „Балчик“ са подредени в изложба в Дом-паметник „Й. Йовков“ и фоайето на първия етаж в сградата на Областна администрация, където могат да се разгледат до края на лятото.

c