Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Рок и настроение на Джулай морнинг край Шабла и Камен бряг и на плаж Иканталъка

Община Каварна тази година не организира Джулай морнинг край с. Камен бряг поради проблеми с осигуряването на безопасността. Посрещане на първото юлско слънце на Камен бряг ще има, каза бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, и обясни, че отбелязването там ще е свободно, без специална организация

На три места в област Добрич – край Шабла, каварненското село Камен бряг и на плаж Иканталъка, ще бъде посрещнато първото юлско утро, установи проучване на Про Нюз Добрич.

Централният плаж на къмпинг “Добруджа” в Шабла, пред бар “Боси”, ще бъде огласен от легендарната песен “Джулай морнинг” на “Юрая Хийп”. В музикалната програма, която ще започне в 22.30 часа на 30 юни, ще се включат “Фара Бенд” от Шабла и DO LOCKDOWN BAND. За настроението ще се погрижат също Dj rado и Dj Toni.

Община Каварна тази година не организира Джулай морнинг край с. Камен бряг, събитието не е включено в културния календар, каза за Про Нюз Добрич Петър Михайлов – началник отдел „Туризъм и култура”. Той обясни, че има проблеми с осигуряването на безопасността, ставали са много инциденти в годините назад. „Районът трудно се обезопасява, много е голям. По закон организаторът е длъжен за обезопаси събитието. Организирано мероприятие от Община Каварна няма да има”, обясни Михайлов. Той допълни, че ако някой реши по собствено желание да отиде и да посрещне първото юлско утро не е проблем.

Джулай морнинг на Камен бряг ще има, каза бившият кмет на Каварна Цонко Цонев. По думите му отбелязването ще е свободно, без някаква специална организация. Цонев сподели, че немец, живеещ в Камен бряг, предоставя сцена, генераторът се осигурява от фотографа, живеещ в Австрия, Юри Чарийски. Засега участие са заявили две варненски рок групи и една от Русе. По думите на бившия кмет на Каварна по традиция и тази година се очакват много хора.

Първото юлско утро ще бъде посрещнато с музика и настроение и в Почивен комплекс „Свети Георги”, който се намира между Балчик и Каварна. Пред Пиратския бар на плаж Иканталъка гостите ще бъдат забавлявани от Станислав Сланев-Стенли и групата му, в която е и популярният Димитър Ковачев-Фънки.

c