Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Хотел „Елица“ в Албена ще посреща ученици по програмата „Отново заедно“

Ваканционно селище Албена е заделило хотел „Елица“, за да посрещне малките си гости, които се очаква да пристигнат по новата програма на правителството „Отново заедно“.

Дъщерното дружество „Албена тур“ участва в търговете за много училища, съобщи търговският директор Маргита Тодорова. Очаква се към 15 юли вече да започнат да идват първите групи.

Програма предвижда провеждане  на финансирани от централния бюджет шестдневни ученически туристически пътувания с цел преодоляване на последствията от COVID-19, в т.ч.  липсата на активен социален  живот.

По Програмата могат да кандидатстват само държавни и общински училища на територията на България. Тя е предназначена за ученици, които са били от I клас до XI клас през учебната 2020/2021 г. Училища, в които има над 150 ученици, могат да кандидатстват с до 7% от общия брой, но не повече от 165 участници (в бройката се включват и придружаващите ръководители на групите). Срокът за кандидатстване е до 1 септември 2021 г. или до изчерпване на средствата.

Максималната сума, за която може да кандидатства училище, е в размер до 82 500 лв. (с ДДС), при шестдневен туристически пакет на стойност 500 лв. (с ДДС) на участник, които се предоставят както следва: 70% от заявената сума – при подаване на формуляра; останалите 30% от заявената сума се получават от училищата при предоставяне по електронен път в МОН на сключения договор с туроператор.

c