Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Гимназисти от Тервел ще почиват безплатно в Банско по програмата на МОН

сника: bethsternerrealestate.com

16 ученици и двама ръководители от Професионалната гимназия по техника и облекло „Дочо Михайлов” в Тервел ще почиват безплатно в Банско по Националната програма „Отново заедно” на Министерството на образованието и науката /МОН/. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Пресцентъра на МОН. Те ще отмарят в Банско от 15 до 20 юли.

От гимназията съобщават, че почивката ще е в клуб-хотел „Мурите”. Положилите  повече старание в обучението ще имат възможност да пътуват, да релаксират и да се забавляват, посочват от учебното заведение.

Както вече информирахме 1 118 ученици от 46 училища са първите, които ще заминат на лятна почивка по НП „Отново заедно“. Децата ще бъдат разпределени в 103 групи. Ще ги придружават 120 учители или други педагогически специалисти.

Училищата са избрали както планински, така и морски курорти. Сред тях са дестинации като Боровец, Банско, Чепеларе, Плиска, Балчик, Трявна, Китен. Одобрени са оферти за Приморско, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Несебър, Каварна, Черноморец и др. Учениците и придружаващите ги учители ще отсядат предимно в хотели с три и четири звезди.

c