Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

За два дни са събрани близо 28 000 лева за трансплантацията на Станина от Добрич

За 48 часа след старта на кампанията в помощ на 28-годишната Станина Димова от Добрич, която се нуждае от спешна бъбречна трансплантация, са събрани почти 28 000 лева.

Събраната сума до момента е 27 757 лева, от които 25 852  лева по банковата сметка, а останалата сума е от PayPal  

„Вие, скъпи, прекрасни, невероятни хора правите чудеса. Само за броени дни, вие накарахте едно младо момиче да повярва, че чудеса се случват. Благодарим ви! Молим ви не спирайте, на половината път сме“, съобщават от групата Да протегнем на Алекс ръка-(група), където е организирана кампания в помощ на младата жена.

Припомняме, че Станина спешно се нуждае от помощ, за да живее. Бъбречна трансплантация е последният й шанс за оцелее. Предстои да се направят изследвания, които да покажат дали по-малкият й брат или баща й могат да станат нейни донори. Но семейството й не разполага със сумата, която ще е нужна за донорската операция.

 „През 2016 г. бях диагностицирана с хронична бъбречна недостатъчност, което напълно промени живота ми. Въпреки усилията, които положиха лекарите в България, болестта прогресира и се нуждая от спешна бъбречна трансплантация“, споделя Станина.

В турска клиника са готови да й помогнат и да й дадат втори шанс за живот. За съжаление цената на операцията е непосилно висока за нея и семейството й.

Млада жена от Добрич се бори за живота си, спешно трябва трансплантация

Предстои да се проведат изследвания на брат й и баща й, за да се прецени дали са съвместими като донори. .

Сумата, която е необходима за трансплантацията, е голяма, а времето за набирането й е кратко. Затова всеки, който желае да помогнете, може да го направи на откритата банкова сметка. Или да се включи в онлайн базара в помощ на Станина. Той е организиран на страницата във фейсбук „Да протегнем на Алекс ръка“ и групата Да протегнем на Алекс ръка-(група), където всеки може да дари вещ за онлайн търг в помощ на младата жена.

Ако желаете и имате възможност да помогнете може да дарите средства по банковата сметка, разкрита на името на Станина Димова.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

Станина Господинова Димова

клон ПИБ гр. Добрич

IBAN: BG48 FINV 9150 2017 5307 80

BIC: FINVBGSF

c