Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Областният управител Васил Карапанчев с апел: „Да пазим живота на пътя!“

По повод 29 юни - Националeн ден на безопасността на движението по пътищата, областният управител на Добрич Васил Карапанчев отправя апел. В него се казва:

Уважаеми добруджанци,

На 29 юни всяка година отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. В тази връзка се обръщам към всеки един от Вас и отправям искрен апел – да пазим живота на пътя. Най-ценното човешко благо са именно животът и здравето ни. Всеки един от нас носи лична отговорност, когато е на пътя – както като водач, така и като пътник в превозно средство, и като пешеходец. Нека бъдем отговорни и бдителни не само на този ден, а ежедневно.

Лятото е време за почивка и ваканция – да не помрачаваме нашите и на други хора слънчеви емоции с безотговорно отношение като участници в движението. По-високата скорост или преминаването на червен или жълт сигнал на светофара няма да ни заведе по-бързо до желаното място. Отнетото предимство не ни прави по-значими. Изнервеното поведение на пътя не ни носи дивиденти. Като човеци не сме безсмъртни и никой не е застрахован от инцидент, затова не бива да се сяда зад волана след макар и само едно питие, след употреба на наркотични вещества, които уж трябва да ни държат по-будни.

Скъпи съграждани,

От нас самите зависи да намалим броя на жертвите и пострадалите при пътни инциденти. Всеки от нас като родител е отговорен с поведението си на пътя да бъде личен пример за подрастващите. Нека спазваме правилата за движение не само в Деня на безопасността на движението по пътищата, а всеки ден, защото няма нищо по-ценно от живота и здравето.

Пожелавам най-сърдечно, уважаеми жители на област Добрич, безаварийно лято за Вас и близките Ви. Нека винаги всеки от Вас стига до крайната точка на придвижване. Не забравяйте, че на пътя животът е с предимство.

С уважение,

ВАСИЛ КАРАПАНЧЕВ

Областен управител на област Добрич

c