Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Близначки от Добрич с мечта за собствен салон за прически и маникюр

Петина и Елеонора Живомирови са 18-годишни близначки от Добрич. Тази година те завършиха средното си образовани във Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски”, специалност Митническа и данъчна администрация. Мечтата им обаче е в бъдеще да превърнат хобитата си в професия и да имат собствен салон за красота, в който да правят прически и маникюр.

Запалих се по фризьорството още когато бях на 9 години, тогава се научих да плета рибя кост, сподели за Про Нюз Добрич Петина. От пет години тя прави всякакви прически. Обучава се сама, като гледа клипчета в Ютуб. Предлага направата на плитки – африкански и туистери, сватбени и бални прически, боядисване, балеажи, кичури, подстригване. И ако първоначално клиентки са нейни приятелки, то постепенно започват да я търсят и непознати хора, които са чули за уменията й или са видели страницата й във фейсбук.

По думите на Петина това лято са модерни африканските плитки и туистерите. Момичето обясни, че от една коса се плетат средно между 200 и 300 африкански плитки. Направата на една такава прическа отнема около 6 часа. Туистерите представляват готови плитки, които се закачат на вече направените, за тази процедура са необходими около 3 часа. Красивите плитки от двата вида са предпочитани както от млади момичета, така и от по-възрастни дами. Като цени направата на прическа с африканските плитки е 350 лева, а с туистери – 240 лева.

Моден в момента е и балеажът, сподели Петина. Обясни, че това е техника, при която са сливат два цвята, в корена е по-тъмен, е надолу е по-светъл. Може да се матира и с някакъв оттенък и да се правят различни експерименти с косата.

Петина и Елеонора Живомирови смятат да продължат образованието си в Икономическия университет във Варна, специалност Аграрно стопанство. В бъдеще обаче мечтаят за собствен салон в Добрич или във Варна, който да е по-различен, такъв какъвто не е имало до сега, за да привлича повече клиенти и да радва дамите.

c