Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Дядото, блудствал с внучката си в кв. „Рилци“ в Добрич, е осъден условно

Случай отпреди повече от две години, в който дядо блудства с 5-годишната си внучка, е приключил с условна присъда за извършителя, научи Про Нюз Добрич. Случаят потресе през 2019 година добричкия квартал „Рилци“, където бе извършено престъплението. Тогава 66-годишният Йордан И. насили детето на дъщеря си. Той бе задържан под стража на 3 април 2019 година, а през юли същата година бе пуснат под парична гаранция от 1500 лева.

Дядо изнасили 5-годишната си внучка в кв. „Рилци“ в Добрич

Йордан И. е признат за виновен за блудство от Районния съд в Добрич на 23 февруари 2021 година, съобщиха от Прокуратурата. В съдебния акт е посочено, че Йордан е признат за виновен за това, че е извършил действие с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, като деянието е извършено по отношение на лице, което не разбира свойството и значението на извършеното.

Пуснаха от ареста дядо от Добрич, обвинен в изнасилване на 5-годишната си внучка

Съдът е постановил присъда „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 8 месеца, като наказанието се отлага за срок от 4 години. Магистратите са наложили и възпитателната работа в срока на условното осъждане спрямо подсъдимия на районния инспектор на МВР по местоживеене.

5 000 лева е присъденото обезщетение, което Йордан да заплати на майката на детето, т.е. на дъщеря си. Той трябва да плати и разноските по делото в размер на над 8 400 лева.

В квартал „Рилци” в Добрич са ужасени от вестта за педофила, насилил 5-годишната си внучка

Престъплението бе извършено в семейния дом в квартал „Рилци“ в Добрич. До разкриването му се стигнало, след като близките отвели детето, което кървяло, в болницата. Там лекарите останали потресени от видяното. От болницата подали сигнал в полицията. Пострадалото дете и 2-годишното му братче бяха изведени от дома в квартал „Рилци“ непосредствено след престъплението и заведени в Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания. По-късно те бяха настанени в приемно семейство.

В гимназия в Добрич работи Йордан, който изнасили 5-годишната си внучка

Йордан работеше в кравефермата на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич и бе арестуван именно на работното си място. В учебното заведение не е имало сигнали, нито от ученици, нито от учители, за проблемно поведение отстрана на мъжа.

c