Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Усмихната покана за "Големанов" - бивш даскал, сега депутат, с пари и..., в Добрич

Предпремиерата на комедията "ГОЛЕМАНОВ" - от Ст. Л. Костов и режисирана от Стефан Спасов, ще бъде на 30 юни (сряда) от 19.00 часа в голяма зала на добричкия Драматичен театър "Йордан Йовков".

Политическо парвеню. Бивш даскал. Сега депутат. Роден за министър. Големанов харчи пари за партия, избори, вдига шум около себе си и гони върха. Чака да умре министърът, който му е отнел министерството. Като продаде дъщеря си на новия си противник, негов връстник, в замяна. Достоен кандидат. Пари има, опитен в партийните работи... Още преди три години си е направил бюст с подобаваща надута поза. Откога говори за себе си в трето лице. На телефона постоянно и неволно се обажда – минис... Големанов...

В никое друго литературно произведение освен в Алековия „Бай Ганьо“ не се бичуват с такъв сполучлив сарказъм недостатъците в нашите нрави. И след Бай Ганьо Големанов ще остане като второто популярно нарицателно име, за да се бичуват недостатъците в нашия политически живот.

Иван Хаджийски

Билети - на Билетен център на ДТ"Йордан Йовков" - гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа, както и на тел: 058/ 605 573. От ръководството на културния център напомнят, че за всички представления, залите все още се запълват на 50% от максималния си капацитет.

c