Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С много награди изпращат учебната година художниците от СУ „Св. Кл. Охридски” в Добрич

С много награди и положителни емоции изпращат учебната година художниците от Училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич. На фона на тревожни новини и статистики децата показаха, че се опитват да преодолеят негативни мисли и  преживявания чрез изкуството, посочват от учебното заведение.

Много сериозно участие взеха талантливите художници в Националното състезание „Лаборатория за изкуство”. Надпреварата протече в три кръга. Деца от Добрич са класирани на призови места и в трите кръга. Втора награда спечели Кристияна Костадинова. Със специални адмирации от състава на Национална изпитна комисия и четвърта по резултат е Радомира Момчева. Кристияна и Радомира са носители и на много други награди в областта на изобразителното изкуство.

Иванина Василева и Габриела Георгиева бяха наградени в Националния конкурс ”България в картини и слово”.

На Национален пленер „Традиция, екология и творчество” в Пловдив  са отличени Жаклин Братоева –   втора награда, Габриела Георгиева и Перун Василиев - поощрителни награди.

Десислава Йонкова и Айлин Исуф представиха отлично училището на престижния и утвърден Фолклорен събор „Заблеяло ми агънце” във Велико Търново.

Радваме се на успехите на артистичните таланти и пожелаваме усмихнато и щастливо лято на всички, заредено с много слънчеви емоции и  надежди, отправят послание от училището.

c