Водещи новини - дясно Каварна Общество

Превръщат Пежото с автографи от световни рок легенди в атракция на Каварна

Служебният автомобил „Пежо“ на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, с който той посрещаше всички рок и метъл звезди, които идваха за фестивала в града в продължение на години, ще бъде превърнат в атракция в морския град.

Припомняме, че с решение от 2017 година Община Каварна обяви за продан легендарното “Пежо” с автографи от световни рок легенди. Началната тръжна цена, определена от Общински съвет Каварна, беше 25 115 лв. без ДДС.

Тъй като продажбата не е осъществена и автомобилът все още е собственост на Община Каварна, на провелия се на 10 юни Председателски съвет председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов и кметът Елена Балтаджиева са обсъдили възможността той да бъде изложен на т.нар. Алея на рока в парка на Каварна, като част от историята на града, свързана с  провелите се рок фестивали.

В резултат на това на сесията миналия четвъртък съветниците са отменили решението от 2017 г. за продажбата на рок колата.

Предвижда се автомобилът да се превърне в една от атракциите на Каварна. Той бе любим на бившия кмет Цонко Цонев и с него той посрещаше всички рок и метъл звезди, които идваха за фестивала в града в продължение на години.

Колата е уникален по своята същност, поради наличие във вътрешната страна на купето на автентични автографи от известни и легендарни рок музиканти, гостували в Каварна в периода от 2008 до 2015 г.

Общинското “Пежо” е събрало автографите на много легендарни музиканти, спортисти и актьори. Пръв през 2008 г., вдясно от волана, се подписва Алис Купър. Там са подписите на Глен Хюз, на Джеймс Котък – барабанист на “Скорпиънс”, Таря Турунен, Саймън Райт – барабанистът на Дио, Джо Лин Търнър – бившия вокал на “Рейнбоу”, Джоуи Димайо – басистът на “Меноуър”. На задната лява врата собственоръчно са се подписали легендарните “Дийп Пърпъл”. Колата съхранява и подписа на Том Беринджър. Българското присъствие е на Наско Пенев, Любо Нейков, Краси Радков и Тончо Токмакчиев.

Колата пази автограф на румънската олимпийска шампионка Габриела Сабо, на Сергей Бубка, Анатолий Карпов, на световната голф легенда Гари Плейър. Последният подпис е на един от най-популярните индийски актьори Шарук Кхан.

Автомобилът е използван само по предназначение и припомни, че с него са превозвани световни музикални легенди като Алис Купър и Емир Кустурица

Самият автомобил е на повече от 10 години.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *