Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Днес е денят на лятното слънцестоене

На 21 юни в 06:33 часа настъпи лятното слънцестоене и Слънцето премина в знак Рак. Слънцестоенето отбелязва официалното начало на астрономическото лято в Северното полукълбо – пикът на усилията на природата. Това е особен ден в годината. Слънцето се намира в най-високата точка на небето, задържайки се максимално дълго. Най-дългият ден и най-късата нощ в годината. Получаваме най-много часове от деня, заради позицията на Земята по отношение на Слънцето.

За добър знак се смята в деня на лятното слънцестоене да посрещнете зората - дава сила и здраве за цялата година и предпазва от беда.

Едно от най-старите свидетелства за значението на лятното слънцестоене е Стоунхендж в Англия, мегалитна структура, която ясно отбелязва момента на лятното слънцестоене през юни. Всяка година там се събират хиляди хора.

В древни времена, в древен Китай, древна Европа и Америка, лятното слънцестоене е било културно събитие. Ритуали са извършвани, за да се подчертае силата на деня. По време на езичеството на Слънцето приписвали божествена сила над всички живи същества, а лятното слънцестоене означавало най-висок разцвет на всички сили на природата. Ето защо, дори и сега много хора празнуват слънцестоенето с поклонение пред силите на природата и гадаене. На този ден нашите предци са следвали знаменията.

Лош знак е, ако вали в този ден и няма слънчево греене. В края на краищата, при дъждовно време е невъзможно да се запалят огньове и следователно - да се провеждат традиционни обреди и ритуали за благополучие.

В деня на лятното слънцестоене не забравяйте да си намислите желание, гледайки към слънцето. В този ден то притежава специална магическа, силна енергия, която въздейства върху целия живот на земята!

Времето, в което Слънцето буквално замира в небосвода е пропито с мистична сила. Тези, които са покровителствани от Слънцето, ще могат да хармонизират своите черти от характера си, да покажат скритите си таланти, да генерират идеи, да творят и да заобикалят с грижи околните.

Всички ритуали и магически действия се подхранват от слънчевата енергия и увеличават силата си в този ден. Другият свят отваря вратите си, възможно е да общуваме с душите на мъртвите. Гадание на карти таро, руни, кафе дават верни и точни отговори на въпросите за близкото бъдеще.

Слънцето е тайният лечител, затова всяко начало на изцеление и укрепване на тялото има езотерично мощна сила в този ден. Събирането на лечебни билки на 21 юни ще ви помогне да запазите полезните им свойства, които са заредени със слънчева енергия и мощна сила за дълго време.

Източник: Novini.bg

c