Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мъж от Добрич избяга при полицейска операция в Плевенско, отглеждал коноп в саксии

35-годишен мъж от Добрич е задържан заедно със съучастник за отглеждане на конопени растения, съобщават от Областната дирекция на МВР в Плевен.

На 16 юни територията на община Левски е проведена специализирана полицейска операция. Около 19 часа криминалисти при РУ- Левски са извършили проверка в землището край града в местността "Кулата". В близост до напоителен канал е установен 29-годишен от Средец, област Бургас, в момент на полагане на грижи за 32 растения от рода на конопа с височина от 12 до 28 см., засадени в саксии.

От мястото на проверката с лек автомобил "Мерцедес“ неизвестно лице е потеглило в посока Левски. В последствие е установена самоличността му – 35-годишен от Добрич. В хода на акцията е извършено претърсване в обитавания дом от двамата мъже, при което са намерени везна и семка в полиетиленов плик.

Конопените растения, везната и пликът са иззети. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомена е Районна прокуратура- Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1, от Наказателния кодекс.

c