Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Любими песни с модерно звучене ще представи Смесен хор-Добрич към НЧ „Й. Йовков-1870 г.”

10 любими песни ще прозвучат по нов и модерен начин благодарение на аранжиментите, които ще бъдат направени от Сдружение „Смесен хор-Добрич”. Това съобщи за Про Нюз Добрич диригентът на музикалната формация Николай Нейчев. Той уточни, че Сдружението е регистрирано наскоро от Смесен хор-Добрич към Народно читалище „Йордан Йовков-1870 г.”, негов председател е Марияна Велева.

Аранжиментите ще станат факт по проект „Будителите в Добрич”, който се финансира по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност на Община град Добрич. Те ще бъдат направени за струнен квартет и изпълнители на пиано, акустична китара и духови инструменти. Песните ще са от различни жанрове - евъргрийни, мюзикъли, филмова музика, а също така и класически произведения –канцонетата „О, соле мио”, „Va Pensiero“ от операта на Верди „Набуко” и други.

Проектът предвижда песните с нови модерни аранжименти да бъдат представени в концерт на 1 ноември. Те ще станат и част от репертоара на Смесен хор-Добрич.

c