Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Талантливи изпълнители зарадваха с концерт любителите на акордеона в Добрич

Много аплодисменти и възгласи „Браво!” съпътстваха Гала концерта на изпълнители на акордеон, организиран от Народно читалище „Йордан Йовков-1870 г.” в Добрич. Залата остана очарована от представените произведения както от малки деца, така и на виртуози.

Гала концертът бе последната проява в рамките на майсторския клас, който проведе на 14 и 15 юни в Добрич Пламен Димитров – преподавател в Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел и ръководител на оркестър „Плам”-Русе.

На сцената се изявиха 15 акордеонисти от Добрич, Варна и Аксаково. Началото бе дадено от най-малкия музикант – 8-годишният Тодор Тодоров. Прозвучаха както фолклорни произведения – хора, ръченици, така и валсове, полки, танга и руски песни. В събитието участва и тъпанджията на Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа” Явор Радев.

Присъстващите на концерта бяха възхитени от изпълненията на преподавателя по акордеон в НЧ „Йордан Йовков-1870 г.” и ръководител на Акордеонния състав Деян Дженков. Всички бяха развълнувани от блестящото представяне на виртуоза Пламен Димитров.

c