Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Шефът на Пътното: Изработват се проекти за неремонтираната част от пътя Добрич - Албена

Изработва се технологичен проект за ремонт на две отсечки от пътя Добрич – Албена. Това са Добрич – с. Стефаново и с. Одърци – с. Оброчище, съобщи директорът на Областното Пътно управление Георги Стратиев по време на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. „По този начин, след като имаме проектната готовност и при наличие на финансов ресурс дейностите ще бъдат възложени. След изпълнението им, пътят Добрич – Албена ще бъде отремонтиран изцяло“, посочи инж. Стратиев. Той не се ангажира със срок кога това ще стане. Припомняме, че участъкът от Стефаново до Одърци вече бе ремонтиран.

Стратиев съобщи още, че се изпълняват превантивни ремонти по участък от околовръстния път на Добрич на стойност 4 милиона лева. Към момента дейностите са изпълнени на 50%, а срокът за приключване е 31 октомври. „След това вече ще може да се каже, че околовръстният път е в много добро състояние. Това ще оптимизира трафика на тежкотоварни автомобили,  преминаващи през областния център“, каза Георги Стратиев. Целият околовръстен път е с дължина 24 километра. Към края на май е завършена отсечка на стойност 7,6 млн. лв.

823 километра републиканска пътна мрежа стопанисва ОПУ – Добрич, тя е една от най-дългите мрежи в страната.

През тази година са извършени машинни кърпежи в района на Балчик  - 1000 кв. м, край Шабла – 2784 кв. м. , вкл. пропаданията около с. Езерец, на пътя Добрич – Карапелит - 3900 кв.м., в Ген. Тошево – 2000 кв.м., на пътя Добрич – Балчик – 1000 кв.м., Добрич - Владимирово – 5000 кв.м., Фар Шабла – Българево – 1000 кв. м. /в момента се довършват/.

През април и май са почиствани крайпътни храсти, отсечени са 500 сухи и опасни дървета. Опреснява се хоризонталната маркировка. На първокласния път Дуранкулак – Варна са положени крайни линии по цялата дължина на пътя в рамките на област Добрич.

Приключил е ремонтът на пътя Добрич – Крушари, остава да се положи маркировка и ограничителни системи на участъка. Продължава работата на пътя Българево – Каварна, полага се изравнителен пласт. Разработва се проект за превантивен ремонт на пътя Лясково – Добрич.

c