Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С австрийска боя и италианска машина ще правят новата пътна маркировка в Добрич

Община град Добрич си е поставила за цел тази година уличната мрежа в града да получи изцяло нова хоризонтална маркировка и да се обнови вертикалната сигнализация. Това съобщи управителят на общинското предприятие „Комуналстрой“ Борислав Борисов на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението.

„След водния цикъл хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация на голяма част от  улиците и булевардите в Добрич по един или друг начин бяха заличени. Тази година сме си поставили амбициозната задача да се извърши цялостно разчертаване на града. Закупена е нова боя, австрийска, която е по-качествена и трайна. Полагането е машинно, а процесът е разделен на три етапа“, посочи Борисов.

В момента приключва първият - изцяло обновяване на съществуващите пешеходни пътеки.

Следва обновяване на маркировката по кръстовищата и булевардите – тя трябва да приключи до края на юни. В капиталовата програма на Общината е предвидено закупуване на италианска маркировъчна машина за полагане на осови линии. „Идеята е след края на юли да свържем пешеходни пътеки и кръстовища по булевардите с новата машина, с което ще приключим третия етап на полагането на хоризонталната маркировка“, посочи Борисов.

Закупени са 50 нови пътни знака.

Борисов съобщи още, че от февруари до април със студена смес са изкърпени улиците „Отец Паисий“, „Ив. Вазов“, участъци по кръстовища, близо до социални заведения, пешеходни пътеки. С гореща асфалтова смес са изкърпени улиците „Любен Станчев“, „Калиакра“, „Васил Левски“. С външни изпълнители изцяло са преасфалтирани ул. „Св. Павел Атанасов“ и ул. „Четник Никола Алексиев“.

До есента са предвидени за рехабилитация ул. „Антон Стоянов“, която ще бъде започната другата седмица, ул. „Отец Паисий“, ул. „Дунав“, ул. „Вардар“, ул.  „Ал. Стамболийски“, ул. „Батак“, участъци от бул. „Русия“ и бул. „25 септември“, след това ще се навлезе и в междублоковите пространства и паркингите.

снимката е илюстративна

c