Водещи новини - дясно Общество

Вече година вода избива пред блок в Добрич, залива електрически стълб

Обитателите на жилищната сграда притеснени, че може да се подкопаят основите й

Жителите на триетажен блок с три входа на ул. Ропотамо № 36 в Добрич са сериозно притеснени заради теч на вода до жилищната сграда. „На единия от входовете е спукана тръбата на отклонението от главния водопровод. Тече здраво, направо извира, птичките кацат редовно да пият вода там. Хората от блока се притесняват, че може да се бъдат подкопани основите на блока“, разказа пред Про Нюз Добрич Иво Димитров, чиито родители живеят там.

По думите му водата е избила между два от входовете и се оттича в шахтата на улицата. Близкият стълб за осветление също е във вода, видно от снимката, която Димитров ни изпрати. Хората се притеснявали, че може да стане голяма беля покрай този стълб, който вече бил леко наклонен.

Димитров заяви, че проблемът продължава вече около една година.

„Многократно са подавани сигнали. Писахме до кмета на Добрич, който каза, че ще предаде на ВиК. От ВиК все казват, че ще изпратят екип, и дотам. Смятам, че нехайството е пълно“, казва мъжът.

Блокът е построен 1978 година и Димитров твърди, че тръбите оттогава не са сменяни. Той казва, че при водния цикъл е подменен само главният водопровод, но не и отклоненията към домовете на тази улица.  

Про Нюз Добрич се свърза с изпълнителния директор на ВиК – Добрич инж. Тодор Гикински, който пое ангажимент да провери случая.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *