Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Романтичният ибериец Едуардо Диез гостува с "Мечти" в КЦ "Двореца"

Творби на самобитния испански художник Едуардо Диез ще бъдат показани в галерия "Тихото гнездо" в Културен център "Двореца" край Балчик. Картините в изложбата са обединени от загадъчно-романтичното заглавие "Мечти". Експозицията ще бъде открита с вернисаж на 18 юни от 17:00 ч., информираха от културното ведомство.

Творбите на Едуардо Диез съчетават природното очарование - сиянието на небето, морския лазур и флоралното нашепване. Художникът пресъздава със своята логика на изследовател чувствителни реалности. Той тръгва от своето знание за индустриалното инженерство, за да стигне до развитието на изследването и собственото си артистично верую.

Едуардо придава особен натюрел на своя стил. Той използва удари с четката с чисти цветове. Това води до нуждата от специални условия за осветление - естествена или изкуствена светлина, така че формите и линиите да са разводени, смесени или разделени според избраното осветление

"Визуалните изкуства в миналото се базират на проверка на природното", казва Мецгер. Днес Едуардо Диез трансформира реалността. Използва различни цветове. Включва светлини и сенки. И така постига творчески акт, който е така обикновен, както е самото разсъждение за творбите му.

Изложбата "Мечти" може да бъде посетена от 16 до 30 юни в галерия "Тихото гнездо" на ДКИ КЦ "Двореца".

c