Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Газова бутилка се взриви в село край Добрич, съседи гасиха горящата жена

Взрив на газова бутилка е станал в частен дом в добричкото село Черна, пострадала е над 80-годишната стопанка, научи Про Нюз Добрич от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Дарин Димитров.

Инцидентът е станал в петък рано вечерта. Жената готвела на газова бутилка с котлон на нея. Димитров обясни, че се е скъсал маркучът към котлона и се получило запалване. Стопанката се опитала да гаси пламъците, при което пожарът се прехвърлил върху дрехите й. Тя успяла да излезе навън и съседи й помогнали да бъдат изгасени пламъците.

Търсят се 10 кръводарители за възрастна жена с изгаряния след пожар в село край Добрич

Сигнал в пожарната е получен в 18.42 часа, произшествието е посетено от огнеборци и служители на полицията. В помещението няма нанесени сериозни щети – от температурата са леко огънати ПВЦ-покрития. Когато служителите на реда отишли да правят оглед на мястото на инцидента пострадалата вече е била отведена с линейка.

Според комисар Димитров жената е с обгаряния по тялото, и то не леки. Както Про Нюз Добрич писа тя е приета за лечение във Военноморска болница във Варна, търсят се около 10 кръводарители.

Снимката е илюстративна

c