Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

"БСП за България" представи отбора на промяната в област Добрич

„Представяме отбора на промяната в област Добрич – листата на коалиция „БСП за България”. В  настоящата кампания нашият екип си поставя 12 приоритета, колкото са и кандидатите за народни представители в листата” – заяви при представянето на листата на коалицията, което беше пред сградата на БСП в Добрич водачът й Димитър Данчев.  Той заяви, че те е бъдат осъществени, тъй като съчетават националната политика на БСП и коалицията и местната проблематика – нерешените въпроси в областта.

„Приоритетите ни са – да няма мизерстващи и бедни хора, да има работа, добри доходи и достойни пенсии, младите да отглеждат спокойно децата си, предприемчивите добруджанци да получат възможност да създават работни места и конкурентноспособно българско производство, да привлечем инвестиции за създаване на нова заетост в областта, да направим стабилно законодателство в земеделския сектор, което да бъде в съответствие с нуждите на бранша, да имаме пътища на европейско ниво, изградени и ремонтирани без познатата ни корупция, да дадем на малките населени места в област Добрич достъп до европейско финансиране, за да се справим бързо с проблема с водоснабдяването, всеки да има достъп до адекватно здравеопазване, да запазим общинските болници и медицинските центрове, да има сигурност във всеки български дом и да бъдем независима и суверенна България, да покажем, е сме последователната, принципната, системната опозиция на досегашния модел на управление, да покажем нетърпимост към корупцията, да покажем сигурност в промяната, с грижа за теб” – обяви Данчев. Кандидатите за народни представители бяха с малки плакати №4 – мястото на коалиция „БСП за България” в интегралната бюлетина. Данчев  добави, че „избора” на №4 в изборния ден е глас за промяната в Добруджа.

Мая Димитрова - адвокат, висше техническо, икономическо и юридическо образование, народен представител в 45-ия Парламент: Щ еработя за откриване на нови работни места, за по-добър живот на добруджанци.

Даниел Йорданов магистър по право – юрист, магистър – растителна защита, народен представител в 44-ото Народно събрание: И в тази кампания ще се борим за демографски стабилна, здрава образована нация.И в тази кампания ще се борим за демографски стабилна, здрава образована нация.

Ваня Козарева - семейна, висше образование – право и политология, занимава се с частен бизнес в туризма в Балчик: Черноморските общини имат условия за развитие на професии, свързани с туристическия продукт. Една от основните цели е утвърждаване на България като туристическа дестинация за страни от Европейския съюз.

Пламен Желязков - висше икономическо образование, общински съветник в община Тервел: Ще работя за подобряване на пътната и ВиК инфраструктура в областта, драстично увеличаване на инвестициите в региона и създаване на нови работни места с достойно заплащане. Не на последно място, истинска финансова децентрализация за всички български общини.

Боян Саркизов магистър по психология и философия, учител, общински съветник в община Добрич: Всички ние ще работим за поставените ни задачи от БСП по проблемите на образованието. Първо, увеличаване на средствата за образованието минимум 5% от БВП, за културата – минимум 1 %, финансиране само на държавни и общински училища. Един учебник по един предмет за цялата страна. Безплатни учебници от 1 до 12 клас. Ще следим да не се изопачава историята и културата на нашата държава в учебниците. Повишение на учителските заплати и на средствата за университетите, свързани с научно-техническата дейност.

Иван Костов магистър-инженер машини и съръжения, икономика на автомобилния транспорт, председател на УС на АПГЕТ, собствен бизнес - Добрич: За област Добрич е необходима нова транспортна система, както в автомобилния, така и в железопътния и водния транспорт. Транспортната логистика дава основание за по-развита икономика, промишленост, селско стопанство, за по-добро образование и по-добро здравеопазване.

Д-р Николай Бекяров - специалист „Нервни болести", магистър по здравен мениджмънт, със 17 години стаж в болнична и доболничн помощ, семеен с две деца : Моята кауза ще бъде съсредоточена изцяло в здравеопазването със съхранение, развитие на областните болници, общинските и поликлиниките за по-добро кадрово обезпечение, дофинансиране – държавно и общинско, и достоен труд за работещите в сферата на здравеопазването.

Зоя Хлебарова -висше техническо образование – хидро- и пневмоавтоматика, висще икономическо образование – мениджмънт в международния бизнес: За сигурност и работа на добруджанци, за износ на по-малко непреработена селскостопанска продукция, за създаване на нови работни места, щастие и усмивки за Добрич.

Мария Кирякова - медицинско образование – фармацевт, председател на Общинския съвет на БСП-Каварна: Моят приоритет е един от ключовите за БСП – здравеопазването. Запазването на малките общински болници, защото хората наистина имат нужда от тях, болниците да престанат да бъдат търговски дружества, защото здравето на хората не е стока, която се търгува. Общинските болници в крайните райони да получат статут на защитени болници, за да могат хората, които живеят там бързо и лесно да достигат до тях.

Дарина Господинова - магистър по начална педагогика и индустриален мениджмънт, начален учител, инженер-мениджър: Кандидатирам се за народен представител, защото БСП е партията, в която вярвам. Имам конкретни цели, за които ще работя с цялото си сърце – развиване на професионалното образование, съобразно икономическите и социалните нужди в регионите и страната, засилване на взаимодействието между висшите училища и бизнеса чрез стимули за съвместни изследователски и образователни дейности, с помощта на европейски проекти ще построим повече детски и спортни площадки, необходими за децата и младите хора.

Красимир Мецов - висше икономическо образование, маркетинг специалист, частен бизнес: Като представител на бизнеса искам да помогна за по-бързото и по-лесно усвояване на евросредства за микро и малки предприятия, и не на последно място за стартъпите и всички инициативни и предприемчиви добруджанци да остават и да развиват бизнеса си в региона.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c