Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

80 години от създаването си отбеляза с концерт-спектакъл читалището в Ген. Тошево

С тържествен концерт-спектакъл Народно читалище „Светлина-1941“ в Генерал Тошево отбеляза своята 80 годишнина, съобщават от Общината. В празничната програма участие взеха самодейците, преподавателите и възпитаниците на културната институция, както и гост-изпълнителите Теди Генев и Вокална формация „Нели Грегъри“-Добрич.

„За поколения жители на град Генерал Тошево Вие и Вашите предшественици бяхте една от връзките със света. Професионализмът на читалищните работници и самодейците през годините, както и всеотдайността Ви към читалищната дейност, превръщаха читалището в притегателен център за хората, а художествените Ви програми стопляха сърцата на хората“. С тези думи кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров се обърна към жителите на града, изпълнили залата.

По повод кръглата годишнина от създаването на културната институция и за приноса и към развитието на културния живот на общината НЧ „Светлина-1941“ бе удостоено с отличието „Почетен знак с лика на Йордан Йовков“.  Награда получи и председателят на читалището Вяра Дянкова - за особен принос и заслуги в развитието на културния живот в община Генерал Тошево.

Културно-просветното средище получи поздравителни адреси и от читалищата в Карлово, Шабла, Каварна и Исторически музей-Генерал Тошево. А от името на Съюза на народните читалища институцията в лицето на нейните председател и секретар бе отличена с грамоти и медали за съхраняване културното богатство на страната.

c