Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Площадки за тийнейджъри с фитнес уреди изграждат в Бенковски и Ф. Денково

Обществена поръчка „Изграждане на площадки за игра в селата Фелдфебел Денково и Бенковски” обяви Община Добричка. Строителството се финансира Програмата за развитие на селските райони, подмярка 19.2-7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Административният договор е сключен между Държавен фонд „Земеделие“, Сдружение „МИГ Добричка“ и Община Добричка.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 56 115.92 лева. Срокът за подаване на офертите е 21 юни. За реализация на строителството са изготвени инвестиционни проекти. От главния архитект на Общината са издадени разрешения за строеж

Площадките ще са за деца на възраст 12-18 години. В с. Ф. Денково тя ще бъде изградена в парково пространство. През 2015 г. част него е благоустроено и е изградена детска площадка за деца от 0 до 3 и от 3 до 12 години по проект, финансиран чрез „МИГ Добричка” и ДФ „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Обособени са и места за отдих, като са монтирани паркови елементи - кошчета за отпадъци, беседка и пейки.

В с. Бенковски през 2014 г. чрез ПУДООС в част от пространството, където ще бъде новата придобивка за тийнейджърите, е изградена площадка за игра за деца от 3 до 12 г.

Проектните решения предвиждат на площадките в двете села да се доставят и монтират съоръжения за „Стрийт-фитнес”:

- Уред за раздвижване на горната част на тялото,

- Уред за раздвижване и рехабилитация на горни и долни крайници,

- Многофункционален уред за трима ползватели,

- Комбиниран фитнес уред за кардио тренировки,

- Петоъгълна беседка.

Ще бъдат доставени и монтирани пейки и кошчета за отпадъци, предвидено е автономно соларно осветление.

Снимката е илюстративна

c