Общество

Областният управител поздрави екипа на Добруджански земеделски институт за юбилея

Гост на празника на научния колектив бе председателят на Селскостопанска академия проф. Мартин Банов

Областният управител Васил Карапанчев бе гост на юбилейния празник под наслов „70 години с поглед в бъдещето“ на Добруджански земеделски институт край Генерал Тошево. На тържественото отбелязване на 70-годишнината от създаването на ДЗИ и 80-ата годишнина от полагането на основите на аграрната наука в Добруджа присъстваха председателят на Селскостопанска академия проф. Мартин Банов, кметският екип на Община Генерал Тошево, бивши научни работници, лаборанти и служители, партньори от страната и чужбина. В приветствието си В. Карапанчев подчерта, че Добруджански земеделски институт е гордост не само за област Добрич, а и за цяла България. В обръщението си към присъстващия колектив областният управител изрази увереност, че екипът на ДЗИ ще продължава все по-успешно да отговаря на повишените изисквания на земеделските стопани и ще надгражда и развива постиженията в аграрната наука. Той пожела крепко здраве, добра реколта и отлична реализация на произведените семена на директора доц. д-р инж. Илия Илиев и екипа на Добруджански земеделски институт.

          Поздрав към научните работници – настоящи и бивши, поднесе председателят на ССА проф. м. Банов, кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който връчи и плакет „Златна Добруджа“. Китка от фолклорни песни и танци към присъстващите поднесе с изпълненията си фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с гл. худ. Ръководител Стоян Господинов.

          Домакините от ДЗИ разведоха своите гости в опитните полета, където представиха както нови, така и вече утвърдени сортове зърнени култури.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *