Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Виртуозен акордеонист с майсторски клас в НЧ „Й. Йовков-1870 г.” в Добрич

Един от най-виртуозните изпълнители на акордеон в България Пламен Димитров ще изнесе майсторски клас в Народно читалище „Йордан Йовков-1870 г.” в Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич преподавателят по акордеон и ръководител на Акордеонния състав към културната институция Диян Дженков.

Пламен Димитров е концентриращ акордеонист, преподавател е в Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел. Ръководител е на оркестър „Плам”-Русе. 

Майсторският клас ще се проведе на 14 и 15 юни. В него ще участват изпълнители на акордеон от всички школи в Добрич, ще има и две деца от Варна. Всеки от тях ще вземе два индивидуални урока от по 40 минути от Пламен Димитров. Участниците в майсторския клас ще изнесат голям концерт в Общинския младежки център „Захари Стоянов” на 16 юни от 18 часа.

Диян Дженков разказа, че Школата по акордеон е възстановена през 2019 година, от 2020-а е в НЧ „Йордан Йовков-1870 г.”. „Читалището ни предоставя изключителни условия”, сподели преподавателят. Възпитаниците на школата са от 10 до 50-годишни. Това ще е четвъртият й самостоятелен концерт и втори, откакто е в читалището. Първият е бил преди три месеца и е преминал при голям интерес.

c