Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В Добрич Албена Симеонова прогнозира правителство с участието на „Демократична България“

„Независимо дали ще бъдем избрани или не, нашата коалиция ще получи достойно място. Според нас, ще бъдем много повече от 27 души и се надяваме заедно с нашите приятели от „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“ да направим правителство“. Това заяви пред журналисти водачът на листата на обединението в Добрич Албена Симеонова. Тя представи листата, с която „Демократична България“ се явява на изборите в област Добрич.

„Листата ни е под номер 23. Ние не търсим символика в числата, а залагаме на това, че сме много работливи и ще свършим много работа, за да наложим номер 23 и нашите кандидатури като част от коалицията „Демократична България“ – ДСБ, Да, България и Зелено движение“, каза тя.

„За разлика от другите листи, в никакъв случай не се чувствам парашутист. Разликата между мен и тях е, че аз съм издигната от хората тук и от моите колеги – българските биоземеделци, които са членове на асоциацията, която аз представлявам – Българска асоциация „Биопродукти“, коментира Албена Симеонова.  

По думите й, за съвсем краткото си съществуване 45-ият парламент, е свършил доста качествени и необходими промени. В резултат на това ще се помогне на нашите сънародници в чужбина да гласуват и  ще се улесни гласуването, защото машинното гласуване, освен че става доста по-бързо, не унищожава и една гора дървета, за да се произведат хартиени бюлетини, но и ще елиминира фалшификациите.

„На тези избори нашето обединение ще има членове на всички секционни избирателни комисии в страната. А в Добруджа сме осигурили във всяка секционна комисия свои представители, тъй като отборът ни се оказа доста качествен и доста работлив“, каза Албена Симеонова.

Втора в листата е арх. Надежда Пампорова от „Да, България“. „Успехът на предните избори беше напълно очакван, но и много задължаващ. По тази причина ние сме спрели да работим, независимо, че парламентът беше разпуснат. Факт е, че, когато човек е съвестен и знае проблемите на своите съграждани, на своята област, той намира начин да работи. Това ме кара да се чувствам отговорна и съм щастлива, че в екип с толкова стойностни хора ние работим по тези проблеми и ще продължим да работим, независимо от резултатите. Надяваме се на много по-сериозни резултати. Знаем потенциала, който не успяхме да развием на предните избори. Очакваме този път гласовете ни да бъдат значително повече.“

Трета в листата е Милена Керанова, собственик на малък бизнес, председател на ДСБ в Добрич и областта. „Хора, като нас, които са показали принципност, последователност през всичките тези години, през които се занимаваме с политика, ще намерят достойна оценка като получат доверието на гласоподавателите, изразяващо се било в лични преференции, или в общия вот, който носим всички заедно, стоейки с имената и лицата си в една обща коалиция“, каза Милена Керанова.

Димитър Франгов е представител на Община Шабла, земеделски производител на екологични лешници, занимава се и с туризъм.

Божидар Радев е юрист, също земеделски производител от Община Добричка.

Мария Кирилова е новият човек в листата на обединението, преподавател

Д-р Диян Хинков е неврохирург в МБАЛ-Добрич

Владимир Лафазански е общински съветник и председател на „Да, България“ в Балчик.

Явор Димитров е бивш председател на „Да, България“ в Добрич, експерт информационни технологии

Симеон Симеонов е общински съветник от Балчик

Асен Атанасов е от ДСБ

Д-р Евгени Чобанов от Каварна

c