Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Инвеститор от София ще произвежда етерични масла край с. Карапелит

Инсталация за изваряване на масло от етерично-маслени култури има намерение да монтира край село Карапелит инвеститор от София. Инвестиционното предложение е публикувано на сайта на Община Добричка.

Предвижда се инсталацията да бъде монтирана в стопански двор с обща площ 14 552 квадратни метра в землището на селото. Всички дейности по време на реконструкцията и строителството ще се осъществяват в рамките на имота.

Процесът за производство на етерични масла е сезонен и ще продължава от май до ноември. Производственото хале ще бъде изпълнено от метална конструкция, термопанели и стоменобетон. Комплексът ще включва производствена площ и спомагателни помещения. Производственият процес няма да води до замърсяване на околната среда и отделяне на вредности.

Инсталацията за изваряване на масло от етерично-маслени култури ще е с капацитет четири дестилационни апарата с обем 9 кубически метра, съдове и екипировка съгласно технологичните изисквания. Монтажът на стационарните дестилатори ще се извърши на един етап.

c