Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

„Електроразпределение Север“ въвежда нов график за отчитане на електромерите

,,Електроразпределение Север“ АД въвежда нов график на отчитане на електромерите на битовите клиенти, съобщават от Община Каварна.

ЕНЕРГО-ПРО Продажби ще извърши промени в датите за фактуриране, както и в сроковете за заплащане на месечните задължения за електрическа енергия. Планираната реорганизация на графика на отчет ще влезе в сила от 01.07.2021 г. Това ще доведе до промяна в крайните срокове за заплащането на издаваните фактури, считано от месец август 2021 г.

Нова крайна цена на тока в област Добрич от юли 2021 г. ще иска ЕНЕРГО-ПРО

В преходния период, с цел недопускане издаване на фактури за потребление над 31 дни, голяма част от клиентите на ЕНЕРГО-ПРО Продажби ще получат изравнителна (междинна) фактура. Това няма да даде отражение върху цялата сума, която клиентите ще дължат за периода и тя ще бъде формирана на база реално консумираната електроенергия. На практика задълженията за консумирана електроенергия на клиентите с една или две междинни фактури ще бъдат разпределени на части през по-малки подпериоди.

Оптимизирането на периода между датата на отчет и датата на издаване на фактура ще доведе до по-ефективно планиране на разходите на клиентите за електроенергия.

Повече информация относно предстоящата промяна може да се получи в центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО, на телефон 0700 800 61 или на имейл service@energo-pro.bg.

c