Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Д-р Ростислава Димитрова води листата на „Българско лято“ в Добрич

Д-р Ростислава Димитрова е отново водач на листата на „Българско лято“ в област Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич регионалният представител на политическа партия „Българско лято“ Желчо Петров. Той самият е на второ място в листата. Трети е Георги Русев. Следва Светозар Киров. Юмран Юмер е пети. Георги Стефанов е шести. Седма е Мария-Магдалена Русева-Стефанова.

Д-р Ростислава Димитрова е от Добрич, завършила е Езикова гимназия "Гео Милев". Лекар по образование и експерт в областта на здравната политика и здравеопазване. Професионалната си кариера започва в националните здравни институции, министерство на здравеопазването, НЗОК, главен експерт на Комисия по здравеопазване в Народно събрание. През 2000 г.  провежда парламентарен стаж в Германския Бундестаг в Берлин.

Желчо Петров, ПП „Българско лято“-Добрич: Трябва да се преборим със страха у хората

От 2005 до 2008 г. е съветник по здравеопазване, околна среда и безопасност на храните на групата ALDE в Европейския парламент в Брюксел. От 2008-2013 г. работи като съветник по обществено здраве в Главна Дирекция „Здравеопазване“, отдел „Здравни системи“ на Европейската Комисия в Брюксел. Част от отговорностите й са свързани с програмиране на здравни приоритети в  Европейските фондове 2014-2020, създаване на мрежа за електронно здравеопазване на страните членки в ЕС в рамките на Директивата за трансгранични медицински услуги, мониториране на здравните системи в ЕС.

След завръщането си в България през 2013 г.  стартира своя компания за клинични изпитвания на лекарства и консултантски услуги в сектор здравеопазване. 

Преди няколко дни д-р Димитрова участва в срещата на Васил Божков с водачите на листи от "Българско лято", която се проведе в Дубай.

c