Водещи новини - дясно Образование Общество

4.08 е средният успех по БЕЛ на матурите в област Добрич, две пълни шестици в Ген. Тошево

Средният успех на държавните зрелостни изпити /ДЗИ/ по Български език и литература /БЕЛ/ за област Добрич тази година е добър 4.08. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образованието Светлана Василева. За страната средният успех е 4.14, а м. г. за област Добрич е бил 3.97.

Пълните шестици по БЕЛ на матурите са две. Те са на зрелостници от Генерал Тошево – от Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” и СУ „Н. Й. Вапцаров”. Отличните оценки са 75, много добър – 224, добър – 285, среден – 247. Двойките са 82.

С най-много отлични оценки – между 5.50 и 5.99, са ЕГ „Гео Милев” в Добрич – 48. Най-много слаби оценки има в Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич, Професионалната гимназия по техника и облекло „Дочо Михайлов” в Тервел и Професионалната земеделска гимназия „Кл. Арк. Тимирязев” в Каварна.

С най-висок среден успех на матурата по БЕЛ е ЧПГ „Райко Цончев” в Добрич – 5.15. След нея се нареждат ЕГ „Гео Милев” – 5.11, СУ „Свети Климент Охридски” – 4.90, ЧСУ „Леонардо да Винчи” – 4.75 и т. н.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *