Водещи новини - дясно Крими

Едва 3 години затвор за изнасилвач на възрастна жена в село край Добрич

29-годишен мъж, който нападна пенсионерка в дома й, за да я ограби, след което я изнасили, докато синът й спи в съседната стая, получи присъда от 3 години затвор, съобщават от Апелативната прокуратура.

М.Ю. е съден от Районния съд в Добрич за изнасилване, грабеж и закана за убийство. Той ще лежи в затвора 3 години при общ режим.

През август миналата година 29-годишният М.Ю. и негов познат били наети от жена от село Смолница, за да помогнат срещу заплащане на нея и сина й с различни дейности в дома и в двора й. След като приключили успешно с поставените им задачи и услугите им били заплатени, двамата помагачи си тръгнали. Решили да се почерпят за добре свършената работа, закупили си бира и се настанили в дома на подсъдимия.

След като се разделили, обвиняемият взел решение да отиде до къщата на жената, за която предходните дни работил, да я изнасили и ограби. В изпълнение на плана си, около 03:00 часа на 21 август 2020 година М.Ю. се озовал пред дома на набелязаната за жертва жена. Той знаел добре разположението на стаите в нея и се насочил към спалнята й. Хвърлил се върху леглото й, запушил с ръка устата й и, против волята й, осъществил полов акт с нея. Съпротивата на пострадалата не дала резултат и подсъдимият успял да реализира плана си, използвайки принуда и заплахи. След това мъжът продължил да заплашва своята жертва, като поискал от нея да му даде всичките си пари.

Чувайки мъжки глас в стаята на майка си, синът на пострадалата се събудил и отишъл да провери какво става. Това накарало М.Ю. да пусне потърпевшата жена и да опита да спре сина й да влезе в стаята. Междувременно тя извадила портмоне, което криела при себе си, и опитала да го подаде на своя син, но М.Ю. го грабнал. Докато се опитвал да избута сина на потърпевшата, обвиняемият го заплашил, че ще го убие. Мъжът успял да се измъкне от схватката и сигнализирал органите на реда за случилото се. В това време М.Ю. избягал, взимайки със себе си портмонето, в което имало 60 лева.

Присъдата на Добричкия районен съд подлежи на протест и обжалване пред Окръжния съд в града.

Снимката е илюстративна

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.