Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Сребърни медали завоюваха гимнастички на Клуб „Виктория” в Добрич на национален турнир

Второ място и сребърни медали завоюваха гимнастички от Клуба по естетическа групова гимнастика „Виктория” в Добрич на Националния турнир „Цветя на България”, съобщи за Про Нюз Добрич президентът и треньор Мариета Канаврова. Надпреварата се проведе от 4 до 6 юни в зала „София” в столицата.

Това бе първото участие на КЕГГ „Виктория” в състезание, той е създаден преди една година. Клубът се представи с пет гимнастички в категория Естетическа групова гимнастика в най-малката възрастова група – 6-8 години.

„Това е изключително силно начало за клуба – второ място и сребърни медали – сподели Канаврова. – Горда съм поради три факта. Първо, децата са във възможно най-малката група. Второ, това е първо участие, което най-вече психологически за тях е голямо събитие. И трето – краткото време, за което се подготвихме за това участие. А като се има предвид, че нашият клуб е съвсем млад, сформирането на отбор, и то от малки деца, е изключително предизвикателство.  Малки, но изключително борбени и мотивирани”.

Сребърните медали завоюваха: Румяна Йорданова – 6 г., Елия Попова – 6 г., Алексия Алексиева – 8 г., Ния Атанасова – 8 г., Симона Иванова - 8 г.

Мариета Канаврова изказва специални благодарности към родителите на момичетата – за изключителните подкрепа и ангажираност както с тренировъчния процес преди състезанието, така и към самото пътуване и участие на децата. „Огън деца и огън родители”, каза треньорката.

КЕГГ „Виктория” продължава да приема деца от 4 до 8-годишна възраст, Мариета Канаврова: 0888 256202.

c