Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Пълният отличник Венециан Маринов с най-високи оценки от матурите в ЕГ „Гео Милев”

Зрелостникът Венециан Маринов е с най-високи оценки на държавните зрелостни изпити /ДЗИ/ сред възпитаниците на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич. Младежът има 5.89 на матурата по Български език и литература /БЕЛ/ и 6.00 по История.

„Аз се подготвях много усилено. Започнах подготовката си по БЕЛ към средата на август м. г. – сподели за Про Нюз Добрич Венециан. – Очаквах, разбира се, отлични резултати, но не и чак толкова високи”. Абитуриентът посочи, че на частни уроци не е ходил, не е внимавал много и в час. Подготвял се е сам с помощта на видео уроци. По думите на младежа е искал да предизвика себе си да види дали може сам да се справи. Обясни, че във видео уроците материалът е бил много разбираем и лесен за него.

Зрелостникът сподели, че до последно е имал намерение вторият изпит да е по Английски език. Решението да се яви на ДЗИ по История взема съвсем спонтанно в началото на януари. „Направи ми впечатление, че когато госпожата по История ме изпитваше учех уроците си много лесно и ми бяха много интересни”, обясни Венециан. Допълни, че се е подготвил по предмета за около два месеца. Младежът изказва своята благодарност за високите резултати на матурите на преподавателите си по БЕЛ Йорданка Бенева и Милена Василева и на учителя си по История на Стела Андреева.

Абитуриентът желае да продължи образованието си с Фармация в Медицинския университет във Варна. Той сподели: „Взех решението на малко по-късен етап, защото през тази учебна година вниманието ми беше изцяло фокусирано върху подготовката за държавните зрелостни изпити. Имайки предвид постигнатите резултати реших, че мога и там да се изправя срещу предизвикателството, което ми предстои”. Венециан е решил да кандидатства догодина, защото не е достатъчно подготвен. През тази година ще се опита да си намери работа, за да може да си плаща частните уроци и да не е в тежест на родителите си.

Зрелостникът, който завършва ЕГ „Гео Милев” с първи език Немски и втори Английски, сподели, че е бил отличник през всички години в гимназията. Тази година завършва с успех 6.00.

„Със сигурност няма да забравя безгрижните години в Езикова гимназия – каза Венециан Маринов. – Ще ми липсват, разбира се, моите съученици, преподавателите. В Езикова гимназия се научих да познавам истинските хора, да ги ценя и да уважавам тяхната свобода”.

c