Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Определиха местата за агитационни материали за изборите в община Каварна

Местата за поставяне на агитационни материали на регистрираните партии и коалиции за участие в изборите за Народно събрание на 11 юли в община Каварна са определени със заповед на кмета Елена Балтаджиева. Тя е публикувана в сайта на местната администрация.

Разрешено е поставянето на агитационни материали на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управител на обекта, както и на табла за афиши. Забранява се те да бъдат поставяни във всички сгради на общинска администрация, както и на сгради на кметства и кметски наместничества. Забранява се също провеждането на предизборна агитация в общинските учреждения и институции.

В заповедта се посочва, че по решение на Районната избирателна комисия агитационните материали, поставени на неразрешени места, ще се премахват или изземват от кмета на Общината или кметство или кметски наместник при необходимост и със съдействието на органите на Районното управление на МВР. В изборния ден премахването и изземването на такива материали ще става от секционните избирателни комисии ако те са в непосредствена близост до изборните помещения по-малко от 50 м.

Партиите и коалициите, участвали в изборите за Народно събрание на 11 юли, в 7-дневен срок след изборния ден (18 юли) трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали.

c