Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

МЗ изказа благодарност и пенсионира проф. Тодор Кантарджиев

Министър Кацаров благодари на проф. Кантарджиев за дългогодишното успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма му при управлението на COVID кризата

ОСНОВАНИЕТО: Поради навършване на пенсионна възраст проф. Тодор Кантарджиев, дмн, считано от днес, 7 юни, не ръководи Националния център по заразни и паразитни болести, съобщиха от Здравно министерство.

По-рано тази сутрин в разговор с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров проф. Кантарджиев е предложил за временно изпълняващ длъжността директор, до провеждането на конкурс, да бъде назначен неговият заместник – проф. Ива Христова.

Във връзка с провелия се пред МЗ протест с искане проф. Кантарджиев да остане директор на НЦЗПБ, министър Кацаров е провел среща със служители на Националния център. Като аргумент за решението си здравният министър е посочил навършването на пенсионна възраст на проф. Кантарджиев и е изказал признателността на Министерството на здравеопазването за дългогодишното успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма му при управлението на COVID кризата.

c