Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

12 години затвор за убийство на роднина в с. Изворово, реши съдът в Добрич

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Добрич 46-годишният Д.К. от с. Изворово, привлечен към наказателна отговорност за убийство, получи присъда „лишаване от свобода“ за срок от 12 години при първоначален строг режим, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът бил признат за виновен за това, че убил свой роднина през октомври 2020 година. Тялото на убития 60-годишен мъж било намерено на улица в село Изворово с разкъсно-контузна рана в областта на главата.

Ден по-рано, жертвата отишъл в дома на роднината си Д.К. с бутилка ракия. Двамата пили, разговаряли и под влияние на алкохола помежду им започнал спор. Обвиняемият изгонил от дома си по-възрастния мъж. Но скандалът им продължил и извън дома му, като прераснал във физическа саморазправа. Д.К. успял за събори на земята по-възрастния си роднина, изтръгнал парче от бетонов ограден кол и с него ударил 60-годишния мъж в главата. След това обвиняемият оставил жертвата си в безпомощно състояние и се отправил към читалището в селото, където имало събиране на ловната дружина.

Решението на Окръжен съд - Добрич подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

c