Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Мобилни пунктове за ваксиниране срещу Covid-19 в Добрич и Балчик

Временни мобилни пунктове за ваксиниране срещу Covid-19 организира Регионалната здравна инспекция в Добрич.

Днес от 9 до 16 часа такъв пункт ще работи в Добрич, на площад „Свобода“ №10 (помещение до сладкарница „Оникс“). В пункта ще работи екип на Медицински център „Вива Феникс“ ООД;

Днес и утре, 5 и 6 юни, от 9.30 до 14.30 ч. на централния вход на Държавен културен институт „Културен център Двореца“ в Балчик също ще има мобилен пункт. В него ще работи екип на МЦ- I- Балчик ЕООД;

РЗИ- Добрич благодари за самоотвержения труд на медицинските екипи от двете лечебни заведения – МЦ „Вива Феникс“ ООД и „Медицински център- I- Балчик“ ЕООД и на ръководството на ДКИ Двореца- Балчик за съдействието и подкрепата.

И двата пункта разполагат с достатъчно количество от всички видове ваксини срещу Covid-19. Всеки гражданин, който пожелае, ще бъде приет и ваксиниран в двата пункта, посочват от РЗИ.

С цел оптимизиране на възможността за ваксиниране на работещите лица, всеки понеделник от 18.00 до 23.00 ч. ще работи имунизационният кабинет на МБАЛ-Добрич АД.

РЗИ ще изпраща мобилни екипи в организирани трудови колективи, където има съставени списъци на желаещи да се ваксинират. Кметовете на населени места в съставите на общините също ще трябва да съставят списъци на хора, искащи да се ваксинират, и там където няма възможност лицата да посетят общинския център - ще бъде изпращан мобилен екип. При своята рутинна дейност дирекция „Инспекция по труда" ще информира работодателите за ваксинационния процес, като при заявено желание от страна на колективите, ще се пращат на място мобилни екипи, реши на последното си заседание Областният координационен щаб към Областен съвет по здравеопазване.


c