Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

В Албена Иван Яхнаджиев ще рисува с морска вода картина за Орнела Мути

Именитият наш художник Иван Яхнаджиев пристига в Албена за 21-вото издание на Модна фиеста, където в продължение на няколко дни ще рисува най-новите представени колекции на дизайнерите, както и красотата на българското Черноморие. Творецът, който е близък с много известни личности от светския живот и шоу бизнеса в Италия, тъй като синът му е собственик на телевизия там, ще създаде картина за една от любимите си актриси - Орнела Мути.

На картината, той ще покаже как изглежда през неговите очи едно от най-красивите кътчета на България, а именно курортът Албена, съобщава продецунтът на Модна фиеста Мариана Аршева. "Иван до момента е рисувал с бои, правил е картини, които съдържат хиляди химикалки, моливи, бижута, мъниста, лисувал е с хляб, гевречета и какво ли още не. В Албена той ще рисува... с морска вода. Освен всичко друго, нашата морска вода е и много лековита, не случайно тя се използва за лечение на различни здравословни проблеми", споделя Аршева.

Тя допълва, че картини на големия художник има в домовете на принцове, принцеси, в къщата на Маргарет Тачър, в дома на Чичолина, на Джорджия Мелони, която може да стане първата жена министър-председател на Италия и в много други частни и обществени колекции.

Иван Яхнаджиев ще запознае присъстващите участници, журналисти и гости на Фестивала на изкуствата,  с различните възможни техники на рисуване в неговото творчество. Той смята, че всеки човек има свой път в живота, който път е в безкрайността и се продължава посредством децата. Не случайно, художникът отделя много време и усилия, когато ги обучава, а те, от своя страна, боготворят Маестрото, каза още Мариана Аршева.

Иван и Джорджия Мелини - кандидат за министър-председател на Италия
c