Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Създават кътове за лечебни билки и цветя в двора на СУ „П. Р. Славейков” в Добрич

 „Уча и играя, обичам природата – и аз участвам“ е новият спечелен проект на СУ „Петко Рачов Славейков“ в Добрич в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда - 2021″ на тема „Обичам природата – и аз участвам“, съобщават от учебното заведение. Кампанията се провежда от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Основната цел на проекта е да бъде създадена подходяща, здравословна среда в двора на училището и да се повиши екологичната култура посредством реализиране на интерактивни занимания с деца и ученици.

Одобреното финансиране е на стойност 4 987,60 лева, а срокът за реализиране на дейностите е седем месеца.

Проектът предвижда облагородяване на кътовете с лечебни билки и цветя в училищния двор, обогатяване и дооборудване на Eко зоната и площадките за игра, затревяване, обновяване на цветните градинки и поставяне на кошчета за разделно сметосъбиране. Ще бъде създадена по-добра жизнена и образователна среда за деца и ученици в близост до природата, като бъдат доставени и монтирани пейки и комбинирано детско съоръжение за игра и баланс. Децата ще имат възможност да осмислят взаимовръзката човек-природа и активно да участват в грижите за училищното пространство.

c