Водещи новини - дясно Крими Общество

От Балчик е крадлата, задигнала кутия със средства за болно дете в Плевен

49-годишна жена от Балчик, криминално проявена, е един от авторите на кражбата на дарителска кутия за събиране на средства за болно дете от магазин в Плевен, съобщи Нова тв. Престъплението бе извършено преди няколко дни, а крадците бяха заснети от охранителни камери.

Другият крадец е Александър от врачанското село Попица, той също е криминално проявен. При кражбата балчиклийката отвлича вниманието на служителите, а мъжът, който има увреждане на крака, прибира кутията.

„Имаше доста средства в кутията. Не мога да кажа колко точно, защото те са заключени. Никой не е очаквал такова нещо. Това е възмутително”, каза управителката на магазина Камелия Дишева.

И двамата участници в кражбата са направили самопризнания. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

снимка: Мартин Георгиев

Парите се набират за малката Велина от Бургас, която от четири години се бори с тумор в мозъка. “Диагнозата е нискостепенен рак, за който не може да се реагира по никакъв начин освен оперативно”, каза майката на момичето Владислава Демерджиева. В момента тя и детето са в Истанбул за поредната терапия. Престоят им в клиниката е много скъп.

“Само лекарствата за двумесечен престой струват 1 250 лева. После са всички други разходи. Те не могат да се справят сами и затова разчитат на дарения”, заяви Мария Лазарова, инициатор на кампанията в Плевен.

Източник: nova.bg

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *