Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Гимназистка от Ген. Тошево е на първо място в национален конкурс за есе

Симона Николова от XII а клас на Професионалната гимназия по земеделие "Тодор Рачински" в Генерал Тошево е класирана на първо място в Националния конкурс за ученическо есе, съобщават от учебното заведение. Конкурсът е организиран от Катедра "Философия и политически науки" и Катедра "Социология" при Философски факултет на Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Отличното представяне на Симона й дава право да се запише като студентка в специалност „Политология”, „Социология” или „Философия” на висшето учебно заведение.

От директора на ПЗГ „Тодор Рачински” Кристияна Иванова Про Нюз Добрич научи, че зрелостничката има оценка 6.00 на матурата по Български език и литература.

Ето и откъс от есето на дванадесетокласничката:

Аз и моята свързаност със света: общуване и отчуждение

"Когато спрете да общувате, вие ставате беден" - тези думи на международния предприемач Меир Езра звучат толкова силно, като се замислим. Общуването и комуникацията с околните могат да бъдат най-голямото богатство на един човек. Изгубим ли връзката си с околните ние ставаме душевно бедни и не живеем, а просто съществуваме.

c