Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Радослав Боянов е новият старши треньор на Добруджа 1919 (Добрич)

Новият старши треньор на Добруджа (Добрич) ще бъде Радослав Боянов, който досега беше помощник на Светослав Петров. Боянов е местен млад специалист, който е свързан и семейно с Добруджа и има достатъчно опит, за да поеме отбора след напускането на Светослав Петров, информира БТА. 

Боянов ще събере футболистите на 14 юни на стадион „Дружба“ за първа тренировка преди новия сезон, съобщава sportal.bg

През летния подготвителен период жълто-зелените ще изиграят 5 контроли, като добричлии на два пъти ще срещнат отбори от елита. Първата проверка ще бъде на 26 юни като гост на Созопол. На 3 юли в Несебър Добруджа ще премери сили с новия член на Първа лига Пирин. На 10 юли и феновете в Добрич ще могат да се насладят на футбол на живо. Тогава Добрудж ще приеме формацията на Черно море до 19 години. 4 дни след това добричлии ще гостуват във Варна за контрола срещу седмия в Първа лига Черно море, която бе договорена днес от треньорите Радослав Боянов и Илиан Илиев. В последния си мач преди старта на първенството Добруджа ще гостува на Лудогорец 2 в Разград на 17 юли. Седмица след това се очаква да започне първенството. 

Кариерата на Радослав Боянов като треньор започва в школата на родния Добруджа, след което с успех води юношите на Черно море. В периода 2009-2011 г. той бе асистент на Велизар Попов в първия състав на “моряците” в А група. Впоследствие наставникът води старшата възраст на украинския Карпати (Лвов). През 2013 г. се завърна в България и Добрич като помощник на Светослав Тодоров в най-успешния сезон на Добруджа в последните 17 години, когато отборът завърши на трето място в Б група и само головата разлика раздели жълто-зелените от влизане в А група. В следващите години Радослав Боянов бе старши треньор на местния Интер във В група и на Оборище (Панагюрище) и Поморие в Б, както и помощник в Монтана“в Б група. През последните 2 години той бе помощник на Светослав Петров в Добруджа.

c