Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Обявиха изнесен щанд за търсещи работа в туризма и за работодатели в Добрич

Предстои да бъде даден старт на Националната кампания в подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма”. Вчера, от Агенцията по заетостта /АЗ/ съобщиха, че подготовката вече е започнала.

Днес от добричкия офис на Дирекция "Бюро по труда" уточниха, че от 10:00 до 14:00 ч. в периода 7 -11 юни, шатрата на ДБТ - Добрич ще бъде разположена на площад "Демокрация" (пред ДТ "Йордан Йовков").

Целта на АЗ е в дните на кампанията всички бюра по труда в страната да организират срещи на открито между работодатели в туризма, хотелиерството и ресторантьорството и желаещите да работят в тази сфера. Очаква се кампанията да даде възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна.

От МТСП считат, че по този начин още в началото на туристическия сезон ще може да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешно функциониране на бранша. Очакванията са бързата и оперативна подкрепа да улесни осигуряването на достатъчно работна сила след престоя поради ограниченията по повод разпространението на COVID-19.

Припомняме и какви са УСЛОВИЯТА

За да се включат в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, работодателите, опериращи в сферата на туризма, е необходимо да заявят своите свободни позиции като подадат заявки за свободни работни места. Агенцията напомня, че са активни възможностите за лесно и удобно изпращане на заявките в бюрата по труда по електронен път чрез: електронната услуга на Единния портал за електронни услуги на ДАЕУ, която може да се намери тук, както и чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), по електронна поща, чрез лицензиран пощенски оператор или присъствено, в бюрата по труда. Заявените работни места ще бъдат предлагани на кандидати от цялата страна.

От Агенцията препоръчват на работодателите да подадат заявките си до 4 юни 2021 г., а за пълно и коректно посочване на изискванията към кандидатите и предлаганите условия за работа – да ползват посредническите услуги на бюрото по труда, на чиято територия е обектът на работа.

c