Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Бившият депутат от ВМРО Йордан Йорданов няма да е в коалиционната листа в Добрич

Депутатът от 44-ото Народно събрание и член на Националното ръководство на ВМРО Йордан Йорданов няма да бъде кандидат за народен представител на предстоящия на 11 юли вот. Това съобщи самият той в пост в социалната мрежа. От него стана ясно, че решението му е продиктувано от факта, че в коалиционната листа в Добрич водаческото място е за друг от коалиционните партньори.

По информация на Про Нюз Добрич водач на коалиционната листа в Добрич ще бъде представител на ВОЛЯ.  

На второ място ще е представителят на ВМРО – бившият областен управител Красимир Кирилов.

Ето какво написа в официалната си страница във фейсбук Йордан Йорданов:

„Благодаря на всички структури на ВМРО в област Добрич за единодушната подкрепа и номинирането ми за водач на коалиционната листа за предстоящите избори. На централно ниво водаческите места са решени по определен общонационален критерий и в нашата област ще бъде предоставено на коалиционен партньор. По този начин, за категорично най-успешната и добре представена формация от новата коалиция в ДобричкоВМРО, остава присъствието в ариегарда.

Съзнавайки, че вероятно единствен от националното ръководство не подкрепих подобна коалиция и за да не бъде това пречка на коалиционните взаимоотношения на местно ниво, се присъединявам към примера на Красимир Каракачанов и заявявам, че няма да бъда кандидат за народен представител.

Сигурен съм, че номинацията, която правим от ВМРО в региона, за вече бившия областен управител Красимир Кирилов като втори в общата листа е възможно най-добрата и всичките ми усилия ще бъдат насочени в негова подкрепа. Пожелавам персонален успех на кандидатите от ВМРО във всички многомандатни райони.

Борбата продължава!

c