Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Трима афганистанци заловени на ГКПП Кардам - скрили се в ТИР, без шофьорът да знае

снимка: Alexander Mazurkevich © RIA

Трима нелегални имигранти от Афганистан са задържани днес на ГКПП Кардам, научи Про Нюз Добрич от началника на ГПУ-Ген. Тошево Руслан Томов. Тримата мъже са били открити при проверка на ТИР, идващ от Турция и излизащ през пропускателния пункт към Румъния. Това е вторият подобен случай за последните четири дни.

Тримата афганистанци се скрили в товарния отсек на тежкотоварния камион, след като срязали брезента му. Шофьорът не е знаел, че има „спътници“, той е разпитан като свидетел и ще бъде освободен.

По случая е образувано досъдебно производство. Афганистанците са задържани за 24 часа с полицейска мярка и ще им бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража. Най-вероятно ще бъдат приведени в дома за настаняване на чужденци в Любимец.

На 30 май, отново на ГКПП Кардам, по идентичен начин бяха задържани двама нелегални имигранти от Афганистан. Те са били открити при проверка на украински ТИР, излизащ от България през пропускателния пункт към Румъния. Задържаните са млади мъже. И в този случай шофьорът не е знаел за укритите в ТИР-а имигранти.

Припомняме, че последно на 19 май Районният съд в Генерал Тошево осъди нелегални имигранти. Това бяха двама палестинци за опит да преминат нелегално границата при Кардам. Двамата получиха условни присъди. 

изображението е илюстративно

c