Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Таланти от Училището по изкуства в Добрич с награди от международен фестивал

Поредните си отличия завоюваха талантливи възпитаници на Училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич с преподавател Милена Пеева. Те взеха участие в десетото издание на Международния фестивал „Abanico 2021”, който се проведе в София.

За Про Нюз Добрич Пеева разказа, че международната надпревара е под егидата на Посолството на Испания у нас. Тя е в 11 категории – за най-добре изпълнени песни на романски езици – испански, румънски, италиански, португалски, френски, категории Евъргрийн и джаз, Световен хит, за танцьори, за класически изпълнители и други.

Квартет „Клименто” завоюваха първа награда в категорията за изпълнение на френска песен и втора – на испанска. Мари Ганчева спечели първо място в категория Световен хит и второ – в категорията за румънска песен. Велизара Тихолова е с две втори награди - в категориите за испанска и португалска песен.

Мария Лилова от Варна, която пее при Милена Пеева, спечели първо място за изпълнение на испанска песен, първо място в категория Евъргийн и джаз и Гран при в категория Евъргрийн и джаз.

Фестивалът се проведе в два етапа. В първия етап са изпратени видео записи на песните. Вторият етап се проведе на живо в София. В него носителите на първите места са имали възможност да се конкурират за Гран При в категориите си. Милена Пеева сподели, че спечелили първи места от Училището по изкуства в Добрич не са успели да участват във втория етап.

c